Viburnum

Wij telen de Viburnum opulus 'Roseum' als een één jarige snijheester in een 12 liter container. In de periode half april tot begin oktober groeien er buiten op de struik bloemtakken.

Vanaf half oktober begint het blad te vallen en gaan de planten buiten in winterrust. Voor de struiken die begin december de kas ingaan passen wij daglengte verkorting en koeling toe zodat zij eerder uit de winterrust komen en kunnen gaan bloeien. Vanaf 1 december gaan deze struiken de kas in en worden ze d.m.v. van temperatuursverhoging in voorjaarsstemming gebracht en gaan ze bloeien.

     

Na + 4 weken zijn de bloemen oogstbaar. Vervolgens knippen we de bloemtakken die de juiste rijpte hebben. Waarna ze worden gesorteerd en verkoopklaar gemaakt.

Opa-en-Oma-sneeuwballen-sor.jpg

Sneeuwballen-bossen.jpg

Sneeuwballen-verkoopklaarmaken.jpg

Sneeuwballen-in-de-koelcel.jpg

Als alle bloemen van de struiken geoogst zijn, worden de struiken weer teruggesnoeid en naar buiten gebracht. Bij vorst worden de struiken met zeilen beschermd, om uitdroging te verkomen.

Op deze manier hebben we 3 teeltrondes in de kassen en zijn we van januari tot begin april in productie met de sneeuwballen. Na het oogstseizoen worden alle planten met behulp van transportbanden weer over het land verdeeld en aan de sproeipen gezet voor de watergift. Tevens krijgen de struiken nu gecontroleerd vrijkomende meststoffen toegediend voor een ideale groei.

Bij de bestrijding van plaaginsecten maken wij zoveel mogelijk gebruik van de van nature aanwezige, biologische bestrijders. Indien nodig vullen wij dit aan met inzet van gekochte natuurlijke bestrijders. Als dit niet toereikend is, passen wij selectieve chemische gewasbeschermingsmiddelen toe, die wij uiteraard eerst pleks gewijs inzetten. Deze manier van gewasverzorging kunnen wij doen, omdat wij de bedrijfshygiëne hoog in het vaandel hebben staan. Onkruiden worden met de hand verwijderd.

lieveheersbeestje.jpg 

herfstkleursneeuwballen.JPG